A oto przepis:
1 margaryna Kasia (rozpuścić ją i wystudzić)
3 jajka (ubić z 1/2 szkl. cukru)
Do ubitych jajek dodać olejek (aromat) śmietankowy ( z innym nie smakuje tak dobrze), dodaje się małą flaszeczkę, albo pół dużej
Następnie do ubitych jajek z cukrem dodać ostudzoną margarynę oraz 1 i 1/3 szkl. mleka w proszku. Całość dokładnie wymieszać.
Wafle smarować dość obficie po tej stronie z grubszymi kratkami.
No i na koniec włożyć do zamrażarki lub lodówki. Powinno się je podawać schłodzone. Nie wiem czy gdyby je przytrzymać dłużej to zamrazną, bo u nas nigdy nie doczekały tego momentu
Spróbujcie zrobić bo naprawdę warto
Życzę smacznego!!!!!!
1 margaryna Kasia (rozpuścić ją i wystudzić)
3 jajka (ubić z 1/2 szkl. cukru)
Do ubitych jajek dodać olejek (aromat) śmietankowy ( z innym nie smakuje tak dobrze), dodaje się małą flaszeczkę, albo pół dużej
Następnie do ubitych jajek z cukrem dodać ostudzoną margarynę oraz 1 i 1/3 szkl. mleka w proszku. Całość dokładnie wymieszać.
Wafle smarować dość obficie po tej stronie z grubszymi kratkami.
No i na koniec włożyć do zamrażarki lub lodówki. Powinno się je podawać schłodzone. Nie wiem czy gdyby je przytrzymać dłużej to zamrazną, bo u nas nigdy nie doczekały tego momentu
Spróbujcie zrobić bo naprawdę warto
Życzę smacznego!!!!!!
A ja mam też pyszny przepis na wafle
dla tych co lubią lekko kwaśne wafle, bo z galaretką:
1/2 kostki margaryny,
1/2 szklanki cukru pudru,1/2 kostki margaryny,
3/4 szklanki śmietany
-wszystko zagotować, zestawić z ognia i dać czerwoną galaretkę(wiśniowa).
Mieszać aż się rozpuści, ochłodzić ale uważać by się nie zeskrzepła.
Przełożyć wafle. Są naprawdę boskie i nie takie słodkie.
To prosty i łatwy przepis na masę do
przekładsania wafli, bardzo dobrze wiąże wafle i super smakuje.
1 kostka margaryny
1 szkanka wody
1 szkanka cukru
1 torebka mleka w proszku 500g
2 łyżki kakao
Margarynę rozpuścić w granku dodać cukier i wodę, ogrzać do momentu rozpuszczenia cukru ale nie gotować, następnie do gorącego płynu powoli wsypywać mleko w proszku i wymieszać mikserem. Gotową masę smarować na ciepło na waflach. Życzę smacznego.
1 kostka margaryny
1 szkanka wody
1 szkanka cukru
1 torebka mleka w proszku 500g
2 łyżki kakao
Margarynę rozpuścić w granku dodać cukier i wodę, ogrzać do momentu rozpuszczenia cukru ale nie gotować, następnie do gorącego płynu powoli wsypywać mleko w proszku i wymieszać mikserem. Gotową masę smarować na ciepło na waflach. Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz