Czas przygotowania:
60 min
Ilość porcji:6
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie 500 g
- kawa rozpuszczalna 2 łyżeczka
- margaryna palma 250 g
- syrop amaretto 1 łyżka
Ciasto francuskie rozwałkować cienko, pociąć w paski o szer ok 3 cm dł. ok 15 cm nawinąć na metalowe rurki do pieczenia posmarować rozmąconym jajkiem, posypaćcukrem i upiec na złoty kolor, ok 20 min w temp 180-200 st.
Rurki zdjąc i wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, Kawę rozpuścićw wódce dodać syrop amaretto i dodać cienkim strumieniem do kremu, dodać również kakao i sok z cytryny do smaku.
Krem przełożyć do worka cukierniczego i nadziać rurki, polać dekoracyjnie czekoladą.
Życze Smacznego i Udanych Wypieków :)
złamałaś mi serce tym smakołykiem-świetnie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu