reloader

piątek, 13 lipca 2012

Czekoladowe ciasto gotowane:)

Czas przygotowania:
50 min
Poziom trudnosci: łatwy
Kategorie: Słodkości | Dla dzieci | Desery | Ciasta
Ilość porcji:10
SKŁANIKI:


  • mleko 0,5 l
  • margaryna 0,5 kostka
  • cukier 3/4 szklanka
  • rodzynki 100 g
  • kakao 2 łyżka
  • kasza manna 0,5 szklanka
    • aromat rumowy 2 kropla
    • herbatniki op 2 szt
    SPOSUB PRZYGOTOWANIA:


    Mleko zagotować z cukrem i Kasią dodać kasze manną i kakao. Dodać aromat i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje.
    Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy lub formy keksówki. Posypać rodzynkami, wyłożyć masę czekoladową, wyrównać i znów posypać rodzynkami. Całość przykryć herbatnikami i lekko docisnąć. Kiedy wystygnie oblać polewą czekoladową i udekorować polewą białą lub wiórkami kokosowymi.

    Moja rada: Rodzynki lepiej wymieszać z masą ponieważ herbatniki się odklejają.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz