Czas przygotowania:
90 min
Ilość porcji:12
Składniki:
- mleko 0,5 l
- masło 1 kostka
- jajko 1 szt
- margaryna 1 kostka
- jajka 3 szt
- cukier 1 szklanka
- mąka pszenna 4 łyżka
- cukier waniliowy 1 szt
- mąka ziemniaczana 4 łyżka
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- żółtko 1 szt
- cukier puder 3/4 szklanka
- powidła śliwkowe 350 g
- śmietana 0,5 szklanka
- maka 3 szklanka
- biszkopt cienki 1 szt
- CIASTO KRUCHE 0 g
- MASA BUDYNIOWA 0 g
- galaretka zielona 2 szt
- orzechu siekane włoskie 0,5 szklanka
masa; Z podanych składników ugotować budyń. Gdy ostygnie utrzeć go z masłem. rozpuściś galaretki . Na kruchy placek wyłozyć połowę masy. Na masie ułożyć obok siebie 3 rolady. Między rolady wlać tężejącą galaretkę. Na to wyłożyc drugą połowę masy. Na wierzch położyć biszkopt. Można polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Proporcje na dużą blachę.
wygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu