Jak zrobić?
Cukier utrzeć z jajkami, wsypując powoli mąkę. Ucierać aż masa będzie jednolita. Sodę rozpuścić w ciepłym mleku, i dodać do ciasta ciągle mieszając.margarynę , ostudzić i dodać do ciasta. Wszystko wymieszać dodając 2 łyżeczki kakao. Na końcu dodać 1/2 słoika dżemu i wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C. Po upieczeniu i przestudzeniu, ciasto przekroić na 2 części. Krem wykonać zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretkę pokroić w kostkę i powoli wymieszać z kremem. Posmarować masą część ciasta i przykryć drugą połówką. Odstawić do lodówki na 1,5 godz..
Temperatura piekarnika : 200oC
Czas pieczenia: ok. 30 minut
wygląda apetycznie z tą galaretką!
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie